خسارت, خودرو, قوانین بیمه

نه به تصادف

نه به تصادف

نه به تصادف پویشی که در ایران در تعطیلات نوروز 1404 راه افتاد، باید ادامه‌دار باشد. متاسفانه این پویش در زمان محدودی است که به دلیل تصادفات و کشته‌های جاده‌ای بسیار بالا در کشور باید این پویش  ادامه‌دار باشد

چرا نه به تصادف؟

تصادفات رانندگی یکی از مهم‌ترین معضلات اجتماعی و اقتصادی درایران است که هرسال بالای 24هزار نفر را به کام مرگ می‌کشاند. متاسفانه بر اثر تصاادفات رانندگی، سالانه بیش از 500هزار نفر هم دچار نقص‌عضو می‌گردند. این حوادث نه تنها باعث از دست رفتن جان انسان‌ها و نقص‌عضوهای شدید می‌گردد، بلکه خسارات اقتصادی، اجتماعی جبران‌ناپذیری را نیز به دنبال دارد. در این مقاله، به بررسی دلایل اصلی تصادفات، تأثیرات آن‌ بر جامعه و روش‌های مؤثر برای کاهش تصادفات خواهیم پرداخت. همچنین، به بررسی نمونه‌های موفق در جهان برای کاهش تصادفات و اینکه چگونه باید از این تجربیات استفاده کنیم، خواهیم پرداخت.

از کمپین نه به تصادف ما حمایت کنید

وضعیت تصادفات رانندگی در ایران

طبق آمارهای رسمی، ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان تصادفات رانندگی را در جهان دارد. بر اساس گزارش‌های سازمان پزشکی قانونی و پلیس راهور، روزانه بین 40 تا 50 نفر در کشور در اثر تصادفات رانندگی فوت می‌کنند. این تعداد یعنی یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر در کشورتصادفات رانندگی می‌باشد. همچنین روزانه بیش از 2هزار نفر در اثر تصادفات جاده‌ای مصدوم و دچار نقص‌عضو می‌شوند. این آمار یعنی علاوه بر تلفات جانی، تصادفات رانندگی هزینه‌های سنگینی را نیز بر سیستم درمانی، اقتصادی و مخصوصا اجتماعی کشور تحمیل می‌کند. عوامل مختلفی در بالا بودن آمار تصادف در ایران نقش دارند که به بررسی آن و چگونگی کاهش آن می‌پردازیم.

نه به تصادف پویشی که در ایران در تعطیلات نوروز 1404 راه افتاد، باید ادامه‌دار باشد. متاسفانه این پویش در زمان محدودی است که به دلیل تصادفات و کشته‌های جاده‌ای بسیار بالا در کشور باید این پویش  ادامه‌دار باشد.

دلایل اصلی تصادفات رانندگی در ایران

تصادفات در ایران 3 دلیل عمده دارد:

جاده‌های غیر استاندارد:

اکثر جاده‌های ایران زیرساخت مناسبی ندارند و همین موضوع خطر تصادفات را افزایش می‌دهند. خرابی اکثر جاده‌های کشور، کمبود علائم هشداردهنده جاده‌ای،نبود خط‌کشی استاندارد و کلا غیراستاندارد بودن جاده‌های کشور یکی از دلایل مهم در تصادفات رانندگی و جاده‌ای در کشور می‌باشد.

پائین بودن کیفیت خودروها:

متاسفانه ساالهاست که با سیاست‌های اشتباه صنعت خودروسازی در کشور نه تنها رشد نکرده، بلکه به نظر بسیاری از کارشناسان این صنعت در ایران از تکنولوژی روز دنیا بسیار عقب می‌باشد. سیاست غلط دیگر در واردات خودروهای باکیفیت خارجی هم به این موضوع دامن زده است و یکی از دلایل کشته‌های جاده‌ای در ایران کیفیت پائین خودرو می‌باشد.

عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی:

سرعت غیرمجاز، سبقت‌های خطرساز، عبور از چراغ قرمز و عدم توجه به حق تقدم در رانندگی از مهمترین عوامل تصادفات هستند. بسیاری از رانندگان بی‌دلیل عجله می‌کنند، کم‌توجه هستند و یا از روی ناآگاهی، قوانین رانندگی را زیر پا می‌گذارند که متاسفانه منجر به تصادفات جبران‌ناپذیر می‌گردد.

عدم تمرکز رانندگان یکی دیگر از دلایل تصادفات در ایران می‌باشد. استفاده کردن از تلفن همراه خوردن و آشامیدن در حین رانندگی باعث می‌شود تمرکز رانندگان کاهش یابد و باعث افزایش تصادفات می‌شود. خستگی و خواب‌آلودگی در حین رانندگی هم منجر به کاهش تمرکز و افزایش احتمال تصادف می‌گردد. بسیاری از تصادفات مرگبار و جبران‌ناپذیر ناشی از  بی‌توجهی و عدم تمرکز رانندگان در جاده می‌باشد.

نبود فرهنگ رانندگی صحیح در ایران یک واقعیت می‌باشد. بی توجهی به عابرین پیاده،عدم رعایت فاصله ایمنی با خودروی جلو و انجام کارها و حرکات خطرناک از مشکلات رایج رانندگی  در ایران می‌باشد. متأسفانه بسیاری از رانندگان در هنگام رانندگی توجه کافی به حقوق سایر رانندگان جاده و شهروندان ندارند و این موضوع باعث بروز سوانح متعدد و جبران‌ناپذیر رانندگی می‌گردد.

مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی هم در حین رانندگی در ایران یکی از عوامل تصادفات شدید رانندگی می‌باشد. بااینکه در ایران مصرف مشروبات الکلی ممنوع می‌باشد، اما برخی از رانندگان همچنان تحت تأثیر مواد مخدر و مصرف الکل رانندگی می‌کنند که منجر به افزایش تصادفات رانندگی می‌گردد.

ایمن رانندگی کنید تا به خانواده شما آسیب نرسد

تأثیر تصادفات بر جامعه

تصادفات رانندگی علاوه بر کشته‌های جاده‌ای، تأثیرات جبران‌ناپذیری بر جامعه دارد که به چند مورد از آن اشاره می‌کنیم:

– خسارات اقتصادی: هزینه‌های درمانی برای آسیب‌دیدگان، هزینه‌های بیمه‌ای، خسارت‌های مالی به خودروها و جاده‌ها از جمله دستاوردهای اقتصادی تصادفات رانندگی می‌باشند. بر اساس آمارها و گزارشات، تصادفات رانندگی روزانه میلیاردها تومان خسارت به اقتصاد کشور و مردم وارد می‌کنند.

– آسیب‌های زیاد روحی و روانی: بازماندگان و خانواده‌هایی که در تصادفات یا عزیزان خود را از دست داده‌اند و یا عزیزانشان دچار نقص‌عضو شده‌اند، با مشکلات روحی و روانی شدیدی مواجه خواهندشد. این افراد ممکن است تا سال‌ها دچار افسردگی، اضطراب و استرس شده و از یک زندگی عادی محروم گردند.

– افزایش بار بیمارستان‌ها: زمانی که بیمارستان‌ها به علت بالابودن تعداد مصدومان تصادفات جاده‌ای، با فشار زیاد مواجه شوند، کیفیت خدماتشان کم خواهد شد. به دلیل محدود بودن خدمات بیمارستانی، در زمان بالارفتن آمار تصادفات و افزایش هزینه‌ها، شاهد کاهش کیفیت خدمات درمانی خواهیم بود.

راهکارهای کاهش تصادفات رانندگی

برای کاهش تصادفات رانندگی و حفظ جان شهروندان، باید اقدامات موثری توسط دولتمردان انجام شود:

  1. استاندارد کردن و افزایش کیفیت جاده‌ها در کشور: بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل جاده ای، احداث پل‌های عابرپیاده، استفاده از آسفالت باکیفیت و تعویض به موقع آسفالت و افزایش روشنایی جاده‌ها و کارهایی از این قبیل می‌تواند به کاهش سوانح رانندگی بیانجامد. سامانه‌های جدید هشداردهنده و علائم الکترونیکی ترافیکی می‌تواند امنیت جاده‌ها را افزایش دهد.
  2. استفاده از فناوری‌های جدید در صنعت خودرو برای بالا کیفیت رانندگی و هچنین کیفیت خودرو در زمان تصادفات رانندگی می‌تواند باعث کاهش کشته‌شدگان جاده‌ای گردد. بهره‌گیری از خودروهای هوشمند، با بدنه و ترمزهای باکیفیت و کلا خودروهای با کیفیت بالا می‌تواند در کاهش آسیب تصادفات رانندگی نقش موثری داشته باشند.
  3. افزایش نظارت و اجرای قوانین: جریمه‌های سنگین برای تخلفات خطرناک و حادثه‌ساز و استفاده از دوربین‌های هوشمند تاثیر زیادی در کاهش سوانح رانندگی خواهد داشت. آمارها ثابت کرده است، در کشورهایی که قوانین رانندگی سخت‌گیرانه‌ای دارند و اجرا می‌کنند، میزان تصادفات رانندگی به‌صورت قابل‌توجهی کاهش یافته است.

راهکارهای دیگر برای کاهش تصادفات رانندگی

  1. آموزش و فرهنگ‌سازی: آموزش رانندگی صحیح از دوران کودکی و مدرسه می‌تواند آغاز شود و با استفاده از تبلیغات رسانه‌ای در این زمینه، می‌تواند فرهنگ رانندگی را افزایش دهد. رانندگان باید از کودکی و از سنین پایین با اصول رانندگی اصولی و ایمن آشنا گردند.
  2. بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل: افزایش سرانه حمل‌ونقل عمومی مخصوصا حمل‌ونقل ریلی که می‌تواند در کاهش تصادفات تصادفات نقش زیادی داشته باشد. همچنین استفاده از فناوری‌های جدید در ساخت جاده‌ها می‌تواند ایمنی را افزایش دهد.
  3. الگوگیری از کشورهای موفق: کشورهای توسعه‌یافته دنیا موفق شده‌اند با استفاده از راهکارهای علمی و قابل‌اجرا، به میزان قابل توجهی تصادفات رانندگی را کاهش دهند. ایران هم باید با الگوبرداری از تجربیات کشورهای موفق در این زمینه، از این راهکارها برای کاهش تصادفات استفاده کند.
  4. افزایش آگاهی عمومی: اجرای کمپین‌های عمومی و اجتماعی مانند «نه به تصادف» می‌تواند تأثیر زیادی در تغییر رفتار رانندگان داشته باشد. البته که این کمپین‌ها به صورت کوتاه‌مدت و موقت تاثیر کمی در آگاهی رساندن به مردم دارد. مشارکت مسئولین، رسانه‌ها و سلبریتی‌ها در این کمپین‌ها می‌تواند کمک زیادی به افزایش اطلاع‌رسانی عمومی مردم داشته باشد.

ایمنی رانندگی کن تا مسافرتی خوش و همراه با آرامش داشته باشید

نتیجه‌گیری

تصادفات رانندگی یک بحران ملی است که نیازمند همکاری مسئولین و مردم برای کاهش آن می‌باشد. با رعایت قوانین رانندگی، ارتقای فرهنگ رانندگی جامعه و بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل و همچنین بالابردن کیفیت خودروها، می‌توان میزان سوانح رانندگی و خسارت‌های ناشی از تصادفات را به حداقل رساند. شعار «نه به تصادف» باید به یک باور عمومی تبدیل گردد تا شاهد جاده‌هایی ایمن‌تر و مسارفتی همراه با آرامش در کشور باشیم.

باورداشته باشیم که از طریق آگاهی‌بخشی، نظارت مستمر مسئولین و سرمایه‌گذاری دولت در ایمنی جاده‌ها می‌توان به کمترشدن سوانح رانندگی امیدوار بود. ایران می‌بایست با الگوبرداری از کشورهای موفق در این زمینه، از راهکارهای عملی و مؤثر برای کاهش تصادفات استفاده کند.

همچنین همکاری بین نهادهای دولتی، سازمان‌های مردمی، رسانه‌ها و همچنین استفاده از سلبریتی‌ها می‌تواند نقش بسیار زیادی در کاهش تصادفات داشته باشد. و در آخر، اگر همه جامعه مسئولیت خود را در قبال رانندگی ایمن قبول کنند، می‌توان گام‌های خوبی برای کاهش تصادفات رانندگی و حفظ جان همشهریان برداریم.

 

جهت مشاوره برای دریافت خسارت در تصادفات رانندگی با شماره‌های 02191690615 – 02188980301- 09125466375 تماس حاصل نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *