خسارت, خودرو, قوانین بیمه

خسارت افت قیمت خودرو

افت قیمت خودرو

افت قیمت خودرو یکی از مسائل مهم در تصادفات رانندگی و پس از حادثه است. حتی اگر خودرو به‌طور کامل تعمیر شود، معمولاً ارزش آن در بازار کاهش می‌یابد. این کاهش قیمت به دلیل بی‌اعتمادی خریداران نسبت به سابقه تصادفی خودرو رخ می‌دهد. بسیاری از افراد از این نوع خسارت آگاهی کافی ندارند و در بسیاری از موارد، زیان‌دیدگان موفق به دریافت خسارت مناسب نمی‌شوند.

در این مقاله، به بررسی عوامل مؤثر بر کاهش قیمت خودرو، قوانین مرتبط با آن، نحوه محاسبه خسارت افت قیمت خودرو و روش‌های جبران این خسارت از شرکت های بیمه می‌پردازیم.

ارزیابی خسارت کاهش قیمت خودرو

در گذشته زیاندیده با مراجعه به شورای حل اختلاف و شکایت از مقصر تصادف در خواست افت قیمت خودرو را داشت. بعد از شکایت باید درخواست کارشناس برای ارزیابی افت قیمت خودرو می کرد. این مراحل زمان‌بر بود و باعث مشکلات زیادی برای زیاندیدگان می‌شد و بسیاری از دریافت این خسارت انصراف می‌دادند.

در ضمن شرکت‌های بیمه هم از پرداخت خسارت کاهش قیمت خودرو شانه خالی می‌کردند و مقصرین تصادفات مجبور بودند این خسارت را از جیبشان پرداخت کنند.

پرداخت خسارت افت قیمت خودرو توسط شرکتهای بیمه

طبق قانون جدید بیمه مرکزی شرکت‌های بیمه ای از تاریخ 1 دیماه ۱۴۰۳ می بایست علاوه بر پرداخت خسارت ظاهری خودروی زیان دیده، خسارت افت قیمت خودرو را هم ارزیابی و پرداخت کنند. البته بیمه ها حق افزایش حق‌بیمه شخص ثالث را ندارند.

به این ترتیب شرکت‌های بیمه در زمان تعیین خسارت ظاهری خودرو، می‌بایست ارزیابی افت قیمت خودرو را هم محاسبه و پرداخت کنند.

البته پرداخت خسارت ظاهری و خسارت افت قیمت خودرو منوط به داشتن تعهدات مالی کامل در بیمه‌نامه شخص ثالث می‌باشد. برای پرداخت کامل این خسارت از طرف شرکت بیمه، در زمان خرید بیمه‌نامه شخص ثالث با پرداخت حق بیمه اضافی، بالاترین تعهدات مالی را خریداری کنید. با خرید تعهدات مالی کامل، در زمان تصادف، هم خسارت ظاهری و هم خسارت کاهش قیمت خودرو توسط شرکت بیمه پرداخت می‌گردد.

توجه داشته باشین که در صورت کافی نبودن تعهدات مالی بیمه ثالث خودرو، باید خسارت را شخص مقصر پرداخت کند.

این خسارت فقط به خودروهایی تعلق می‌گیرد که عمر آنها کمتر از ۱۰ سال باشد و به خودروهای بالای ۱۰ سال افت قیمت خودرو تعلق نمی‌گیرد.

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو

افت قیمت خودرو را با توجه به چند عامل مشخص محاسبه می‌کنند:

1-ارزش خودرو: یک از عوامل مهم ارزیابی افت قیمت خودرو، ارزش روز وسیله نقلیه می‌باشد. چرا که درصدی از قیمت خودرو به عنوان افت محاسبه می‌گردد. بنابراین هر مقدار قیمت خودروی شما بالاتر باشد، مبلغ این خسارت شما هم بالاتر محاسبه میگردد.

2-ضریب تصادف: برای محاسبه ضریب تصادف اولین نکته اینکه خودرو از چه ناحیه ای آسیب ببیند، در تعیین درصد افت بسیار موثر می‌باشد. مثلا درصد گلگیر با شاسی و یا سقف خودرو کاملا متفاوت می‌باشد. دومین نکته برای محاسبه ضریب تصادف شدت تصادف و میزان آسیب به قطعه خودرو می‌باشد. شدت تصادف می‌تواند ضعیف، متوسط و یا شدید باشد که در ارزیابی کارشناسان بیمه موثر می‌باشند.

جدول درصدهای قطعات افت قیمت خودرو

جدول درصدهای رنگ‌شدگی افت خودرو

به طور مثال: برای یک قطعه با شدت زیاد ممکن است 5 درصد افت تعلق بگیرد و برای همان قطعه با شدت کم 2 درصد کاهش تعلق بگیرد.

3-سن خودرو: سن خودرو حتما باید زیر 10 سال باشد، و خودروهایی که سن آنها بالای 10 سال می‌باشد، شامل حال کاهش قیمت خودرو قرار نمی‌گیرند. هر سال که سن خودرو بالاتر می‌رود، مبلغ کمتری به عنوان این خسارت تعلق میگیرد. خودروهای صفرکیلومتر و یا خودروهای با کارکرد پائین افت بیشری به آنها تعلق می‌گیرد.

به طور کلی، افت قیمت خودرو در تصادفات رانندگی بین ۱تا ۴۰ درصد ارزش خودرو می‌باشد. هر گونه خسارت به سینی، شاسی، سقف می‌تواند به کاهش قیمت قابل توجهی منجر گردد. کاهش قیمت تعویض اتاق خودرو  40 درصد می‌باشد که بالاترین درصد افت قیمت خودرو است.

به این قطعات خسارت افت قیمت خودرو تعلق نمیگیرد

سپر جلو و عقب

جلوپنجره

چراغ‌ها

شیشه‌ها

شیشه سانروف و پانوراما

آیینه‌ها

لاستیک و رینگ‌ها

قفل درب‌ها

لوازم تزئینی

زه‌ها

دستگیره‌ها

برف‌پاکن

قطعات برقی

باتری

رادیاتور

دیفیوژها

فلاپ‌ها

حسگرها

قطعات داخلی اتاق وسیله نقلیه

در صورت آسیب به قطعات بالا، خسارت کاهش قیمت در نظر گرفته نمی‌شود.

مسئول پرداخت افت قیمت خودرو در تصادف

مسئول پرداخت افت قیمت خودرو مقصر تصادف می‌باشد. در قانون جدید که از 1 دیماه 1403 اجرا شده است، شرکت‌های بیمه ای مسئول پرداخت این خسارت از طرف مقصر حادثه هستند.

البته پرداخت این نوع خسارت توسط شرکت بیمه مقصر حادثه، به شرطی خواهد بود که بیمه نامه مقصر تصادف دارای تعهدات مالی کامل در بیمه ثالث باشد. اگر تعهدات بیمه‌نامه شخص ثالث کافی نباشد، الباقی خسارت را باید شخص مقصر حادثه پرداخت کند. برای جلوگیری از این اتفاق حتما در زمان خرید بیمه‌نامه شخص ثالث تعهدات مالی بیمه‌نامه را بالا انتخاب کنید تا در شرایط تصادف زیان نکنید.

نتیجه‌گیری

برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو شرکتهای بیمه موظف هستند این نوع خسارت  را ارزیابی و از محل تعهدات مالی بیمه نامه شخص ثالث مقصر به زیاندیده پرداخت نمایند. دیگر نیاز نیست شخص زیاندیده به دادگاه و شورای حل اختلاف مراجعه کند و برای دریافت خسارت کاهش قیمت خودرو از دادگاه رای بیاورد.

با رعایت این مراحل و داشتن مدارک لازم، می‌توانید به راحتی حق خود را از شرکت‌های بیمه‌ای دریافت کنید و خسارت کاهش قیمت خودرو خود را دریافت کنید.

 

جهت مشاوره برای دریافت افت قیمت خودرو با شماره 09125466375 – 02188980390 تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *