02188980301

بیمه شخص ثالث چیست؟

تصادف زنجیره ای

زمانی که شما یک خودرو خریداری میکنید ملاک  شما برای خرید، ظاهر خودرو و سالم بودن از لحاظ فنی میباشد. مسلما اگر خودرویی خریداری کرده باشید که از هر لحاظ سالم و تمیز باشد به فکر این خواهید افتاد که حتما آن را در برابر آسیب های احتمالی بیمه کنید. بیمه نامه هایی که برای یک خودرو میتوان انجام داد بیمه نامه شخص ثالث و بیمه نامه بدنه می باشد.

بیمه‌نامه شخص ثالث تنها بیمه  نامه اجباری برای خودرو محسوب میشود که برای جبران خسارت های وارده به اشخاص و اموال منقول و غیر منقول در نظر گرفته شده است

در بیمه نامه  شخص ثالث برای جبران خسارت های مالی تعهداتی در نظر گرفته شده است که به انتخاب بیمه گذار خریداری خواهد شد که این تعهدات در سال 1400 از پایه 16 میلیون تومان شروع میشود و  تا سقف 320 میلیون  تومان برای بیمه نامه  شخص ثالث قابل خرید میباشد . خسارت های جانی هم بر طبق دیه روز محاسبه خواهد شد .

از جمله مدارکی که برای خودرو لازم است، بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، معاینه فنی است، اما بیمه شخص ثالث تنها بیمه ایست که برای هر وسیله نقلیه اجباری می باشد . در این بیمه نامه  خسارت جانی و مالی قابل جبران است و شخصی که  به عنوان زیان دیده تلقی میشود میتواند از این بیمه نامه استفاده کند . بهتر است بدانیم چرا به این بیمه نامه شخص ثالث میگویند ؟ منظور از شخص ثالث کسانی هستند  که در طی یک حادثه مورد آسیب چه مالی و چه جانی قرار گرفته باشند . با توجه به این که حادثه هیچ گاه خبر نمیکند و شما نمیدانید چه زمانی ممکن است که تصادفی برای شما اتفاق بیافتد اجباری بودن این بیمه نامه را میتوان از مزایای آن نامید زیرا در زمان حادثه دیگر راننده خاطی دلهره ای بابت نداشتن بیمه نامه نخواهد داشت و میتواند مبلغ خسارت را از محل بیمه نامه جبران کند.

تصادف زنجیره ای

برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمه‌های زیر کلیلک کنید: 

برای یک خودرو از چه بیمه هایی میتوان استفاده کرد؟

زمانی که خودرو دچار حادثه و آسیب میشود چه مقصر باشد چه آسیب دیده میتواند زیان خور را از محل بیمه نامه ای جبران کند .

اگر در تصادفی شما زیان دیده باشید میتوانید از بیمه شخص ثالث خودرو مقصر جهت جبران خسارت استفاده کنید اما اگر مقصر باشید جبران خسارت بر عهده خودتان می باشد و با تهیه  یک بیمه نامه بدنه میتوانید خسارت وارد شده را از این بیمه نامه جبران کنید.در ادامه باید گفت که بیمه بدنه اجباری نیست اما داشتن آن یک عمل عاقلانه تلقی میشود اما بیمه نامه شخص ثالث بیمه نامه ایست که برای هر وسیله نقلیه زمینی اجباری میباشد و نداشتن آن برای شما عواقب سنگینی در بر دارد حتی اگر شما از خودروی خود استفاده نمیکنید و در پارکینگ از آن نگهداری میکنید هم باید بیمه نامه برای آن خریداری کرده باشید .نداشتن بیمه نامه مشمول جریمه دیرکرد روز شمار خواهد بود.

در انتخاب بیمه شخص ثالث بهتر است قبل از خریداری  آن به نکاتی توجه فرمائید ، در وحله اول اینکه چه شرکتی را انتخاب کنید .با توجه به تعدد شرکت های بیمه ای شما باید به سابقه فعالیت شرکت ، تعداد شعبات آن در سطح کشور ،میزان رضایتمندی مشتریان و در واقع خدمات پس از فروش بیمه ، داشتن خسارت سیار در سطح کشور توجه داشته باشید  خوشبختانه شرکت بیمه ایران با قدمتی  85 ساله و شعبات بسیار زیاد در سطح کشور  توانسته رضایت عموم مردم را در زمینه فعالیت های بیمه ای کسب کند و بیشترین خسارت سیار را در سطح کشورارائه کرده است

در صدور بیمه نامه شخص ثالث مواردی در میزان تعیین حق بیمه دخیل میباشد:

  • نوع وسیله نقلیه
  • تعداد سیلندر خودرو (سه سیلندر ،چهار سیلندر ،شش سیلندر و…)
  • سال ساخت
  • تاریخ اتمام بیمه نامه قبلی
  • نوع بیمه نامه قبلی (کوتاه مدت  یا یکساله)
  • سابقه عدم خسارت ،درصد تخفیف

شما میتوانید در این بیمه نامه میزان پوشش مالی را به دلخواه خود انتخاب کنید شروع تعهد مالی از  یازده میلیون تومان میباشد و سقف آن  دویست و بیست میلیون  تومان در سال 99 است . منظور از تعهد مالی پوشش خسارت در مقابل شخص زیان دیده است.

طبق قانون جدید بیمه نامه شخص ثالث با تعویض پلاک و تغییر مالکیت تخفیفات صفر خواهد شد و مالک جدید طبق شرایط جدید بیمه نامه را خریداری خواهد کرد. بیمه نامه بدنه نیز از اهمیت خاصی برخوردار است در بیمه نامه بدنه پوشش‌هایی ارائه شده‌است که قابل حذف نیست این پوشش‌ها عبارتند از تصادفات ،آتش سوزی و سرقت کلی خودرو.

مازاد بر این پوشش ها بیمه گذار میتواند موارد زیر را به صورت انتخابی خریداری نماید:

  • پوشش بلایای طبیعی، شکست شیشه، رنگ و اسید و مواد شیمیایی، اشیای نوک تیز مانند میخ، سرقت قطعات خودرو، نوسانات بازار
  • پوشش خارج از کشور

لازم به ذکر است خودروهایی که ارزش آنها بالاتر از 320 میلیون  تومان میباشد در زمان بروز تصادف بخشی از مبلغ خسارت از محل بیمه بدنه تامین میگردد و در صورت نداشتن بیمه بدنه جبران خسارت بر عهده خودتان خواهد بود

خسارت مالی بیمه شخص ثالث: 

 اموال منقول یا غیر منقول شخص ثالث که در حادثه آسیب میبیند

بیمه مرکزی حداقل مبلغ خسارت مالی برای سال 99 را 11 میلین تومان تعیین کرده است که این مبلغ به درخواست بیمه گذار قابل تغییر میباشد و میتواند مبلغ بیشتری انتخاب نماید.

محاسبه نرخ حق بیمه شش ماهه نصف مبلغ سالانه نمیباشد و خرید یک بیمه نامه سالانه به نفع شما است.

خسارت جانی بیمه شخص ثالث: 

 خسارت ها ی بدنی که در جریان حادثه اتفاق می افتد و به جان شخص آسیب وارد میشود را خسارت جانی می گویند که در این پوشش پرداخت خسارت شامل دیه نقص عضو و هزینه های جراحی و پزشکی  می باشد.

راننده و سرنشین :

در زمان  بروزحادثه ،بیمه‌گزار راننده، یا مالک خودرو مقصر حادثه در صورتیکه سر نشین خودرو باشند، شخص ثالث محسوب نمی‌شوند. و سوال اینکه پس چگونه میتوانند خسارت وارده را برای خود جبران کنند؟

خسارت  آنها از بیمه‌نامه شخص ثالث برای این افراد جبران نمی‌شود. در این مواردغرامت جانی و بدنی وارد به آنها از محل تعهدات سرنشین قابل جبران است. سقف پوشش حوادث راننده در سال ۹۹، تعهدات بدنی ۴۴۰ میلیون تومان (معادل دیه ماه‌های حرام) است

بهتر است بدانید که نداشتن بیمه شخص ثالث جرم محسوب میشود زیرا طبق قانون  بیمه ماده 42 رانندگی با وسایل نقلیه صرفا با داشتن بیمه نامه مجاز است وودر صورت درخواست مامور راهنمایی و رانندگی ارائه آن الزامیست

مدت بیمه نامه بیمه شخص ثالث

مدت بیمه نامه در شرکت بیمه ایران به صورت سالانه و کوتاه مدت حساب میشود ومدت زمان  بیمه های کوتاه مدت 60 روزه 120 روزه و 180 روزه میباشد .بیمه سالانه اگر شما یکسال را بدون خسارت پشت سر بگذارید برای تمدید بیمه نامه بعدی 5 درصد تخفیف خواهید گرفت حال اگر شما بیمه نامه خود را شش ماهه یا همان 180 روزه انتخاب کرده باشید حتی اگر خسارت ندیده باشید تخفیف عدم خسارت دریافت نمیکنید و باید شش ماهه دیگر را بدون خسارت طی کنید تا بیمه نامه شما شامل تخفیف عدم خسارت شود.

خودروهایی که به صورت صفر کیلومتر از کارخانه یا کمپانی به بازار عرضه میشوند دارای بیمه نامه میباشند  اما اگر خودرو کارکرده را از شخص دیگری خریداری میکنید باید وضعیت بیمه نامه شخص ثالث آن را مورد بررسی قرار بدهید و با گرفتن استععلام از بیمه مرکزی میتوانید سابقه بیمه خودرو مورد نظر را بررسی کنید.

تصادف

آیا بیمه شخص ثالث شامل جریمه دیر کرد می شود؟.

با توجه به اجباری بودن این بیمه نامه که از سال 1347 به تصویب رسیده است  و جزو مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در قبال اشخاص ثالث تلقی مشود  اگر شما  خودرو خود را بیمه نکنید طبق قانون شامل جریمه دیر کرد خواهید شد. جریمه دیر کرد در تمام شرکت های بیمه به صورت روزانه   محاسبه خواهد شد. سقف جریمه دیرکرد به مدت یکسال خواهد بود به این معنی که اگر شما به مدت دو سال هم خودرو خود را بیمه نکنید جریمه دیرکرد به مدت یکسال از شما دریافت خواهد شد. البته لازم به ذکر است که این مبلغ جریمه دیرکرد به حساب شرکت بیمه ای ای که شما در آن اقدام به تمدید بیمه نامه میکنید نمیرود ، بلکه در صندوق خسارات بدنی  جمع آوری میشود.

آیا موتور سیکلت هم باید بیمه شخص ثالث داشته باشد؟

بله موتور سیکلت ها هم  مانند سایر وسیله های نقلیه موتوری باید حتما بیمه شخص ثالث داشته باشند تا در زمان بروز حادثه بتواند خسارت های جانی و مالی را از شرکت بیمه منتخب پوشش دهند .موتور سیکلت ها  هم در صورت عدم تمدید بیمه نامه شامل جریمه دیرکرد خواهند شد  که روزانه حساب میشود.

در زمان بروز تصادف چه باید کرد ؟

اقداماتی که شما در صحنه تصادف انجام میدهید  امری مهم تلقی خواهد شد و سبب کاهش آسیب ها  میشود.

1-تماس با پلیس 110

در اولین اقدام شما باید با پلیس 110تماس بگیرید و خوشبختانه عموم مردم از آن مطلع هستند.پس از تماس شما با پلیس، نزدیکترین واحد راهنمایی و رانندگی جهت بررسی صحنه تصادف  به مح اعزام خواهد شد.

در شرایطی که شما مقصر حادثه نیستید و میزان خسارت قابل توجه است حتما صبر کنید تا افسر پلیس  در صحنه حاضر شود زیرا ممکن است مقصر حادثه به دلیل آنکه نخواهد از بیمه خود استفاده کند، خودرو شما را با هزینه شخصی  خود درست کند که پیشنهاد میشود این کار را نکنید.  اما اگر تصادف بسیار جزئی است و امکان سازش وجود دارد میتوانید با مقصر به توافق برسید .

2-از صحنه تصادف فرار نکنید !

در بعضی مواقع شاهد هستیم مقصر حادثه پس از بروز تصادف محل را ترک میکند این امر ممکن است به دلیل استرس ناگهانی و ترس آنی باشد یا مقصر دارای  مدارک لازم جهت ارائه به پلیس نباشد و تصمیم به انجام این عمل شود

این کار به عنوان تخلف حساب خواهد شد و کاری غیر اخلاقی و ناپسند است و شرایط را بدتر خواهد کرد و ممکن است باعث از بین رفتن جان انسانی شود.

بهترین عمل، حفظ خونسردی و آرامش و اطلاع به پلیس و در صورت تصادف جرحی، اطلاع به مرکز اورژانس میباشد

نکته: هیچ وقت قبل از حضور پلیس  خود را مقصر تلقی نکنید زیرا حتی اگر مقصر حادثه نباشید مسئولیت تصادف گریبان  گیر  شما خواهد شد مشکلات زیادی برای شما در پی خواهد داشت

3- باز کردن مسیر عبوری خودروها و خارج کردن خودرو های آسیب دیده و بر طرف کردن سد معبر

تصادفات به دو دسته تقسیم میشوند تصادفات خسارتی و جرحی

در تصادف خسارتی لزومی ندارد که در همان نقطه بمانید زیرا ممکن است باعث تصادف دیگری چه بسا شدیدتر شوید بهتر است با دقت لازم  خودرو را به حاشیه جاده یا بزرگراه هدایت و سد معبر را بر طرف کنید

اما در تصادفات جرحی  احتیاط بیشتری لازم است و زمانی که حادثه منجر به فوت شدن شخصی شده باشد تا زمان آمدن پلیس و اورژانس نباید جابه جایی انجام شود.

4- بررسی وضعیت آسیب دیدگان در حوادث جرحی

اگر در تصادف دچار آسیب دیدگی شدید و درد خاصی حس نکردید حتما برای انجام معاینات پزشکی به مراکز درمانی مراجعه فرمائید زیرا در برخورد اولیه به دلیل ترشح آدرنالین  بدن شما قادر به تشخیص کامل آسیب نمیباشد و چند ساعت بعد ممکن است علائمی در شما بروز کند و صدمات جبران ناپذیری برای شما به همراه داشته باشد. شاید شخص مقصر با جملاتی  همچون چیز خاصی نیست ، یک  خراش سطحی است  بخواهد که ماجرا را تمام شده اعلام کند حواستان باشد که همین آسیب های جزئی مقدمه یک سناریوی تلخ برای شما خواهد بود

5- دریافت اطلاعات طرفین

بعد از تصادف و حضور پلیس در صحنه  سعی کنید وقایع اتفاق افتاده را در ذهن خود به یاد داشته باشید چون از شما در باره چکونگی بروزسانحه مکررا سوال خواهد شد .

سعی کنید آدرس، شماره تلفن، شماره بیمه نامه شخص ثالث، نام شرکت بیمه کننده شخص ثالث، نام خودرو  رنگ و پلاک خوروی مقابل و شماره شاهدانی که در صحنه حضور داشتند را ثبت کنید زیرا در مراجع قانونی این اطلاعات میتواند به شما کمک کند.

6- مراجعه به بیمه   

بعد از موارد توضیح داده شده آخرین قدم  مراجعه به  شرکت بیمه  میباشد. این مرحله مختص  به شخصی  است که مقصر حادثه نیست .اگر شما مقصر حادثه هستید در صورت داشتن بیمه بدنه میتوانید برای دریافت خسارت اتومبیل خود به شرکت بیمه مراجعه فرمائید.

در سال های گذشته برای دریافت خسارت هر دو طرف حادثه باید به شرکت بیمه مراجعه  میکردند اما به دلیل ازدحام جمعیت اصلاحاتی در قانون ایجاد شد که فرد حادثه دیده به همراه کوپن بیمه نامه مقصر میتواند بدون نیاز به فرد خاطی جهت دریافت خسارت خود به شعب بیمه مراجعه کند

ماشین قرمز و بیمه شخص ثالث

کروکی

احتمالاواژه کروکی را به  کرات  شنیده باشید و تصور شما بر این باشد که د ر هر تصادف افسر پلیس باید کروکی حادثه را بکشد !

خیر به این صورت نیست،طبق آخرین قانون تصویب شده از اسفند ماه سال 90 تصادفات (خسارتی سازشی) تا سقف 25 میلیون ریال بدون نیاز به کروکی قابل پرداخت میباشد اما اگر خودروی شما از چند جهت خسارت دیده باشد  یا دچار واژگونی شده باشد بهتر است که کروکی داشته باشید، البته  بهتر است بدانید که کروکی به دو بخش تقسیم میشود

کروکی سازشی: در بیشتر موارد از این کروکی استفاده میشود بخصوص در تصادفات داخل شهری  که طرفین از آدم های معقولی هستندو مقصر بودن را قبول میکنند.

کروکی عدم سازش:

این کروکی معمولا در مواردی که طرفین سازش نمیکنند و قبول نمیکنند که مقصر حادثه هستند استفاده میشود که به مراجع قضایی ارجاع داده میشوند.

 

بیمه شخص ثالث چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to top